Traditii la Botez – Trusoul de botez

Trusoul de botez este un set de obiecte esențiale care sunt necesare pentru botezul unui copil. Acesta poate include haine, pături, biberoane, jucării, etc. Este important să alegi produse de calitate pentru trusoul de botez, deoarece copilul tău va petrece mult timp în aceste obiecte.

Aici sunt câteva lucruri la care trebuie să te uiți atunci când alegi produse pentru trusoul de botez:

Materiale de calitate: Asigură-te că hainele și păturile sunt din materiale moi și confortabile pentru copilul tău.

Ușor de curățat: Este important să alegi obiecte ușor de curățat, în special hainele, deoarece copilul tău se va murdări adesea.

Jucării sigure: Asigură-te că jucăriile sunt sigure pentru copil și nu conțin piese care pot fi înghițite sau reprezintă un pericol.

Stil: Trusoul de botez poate fi personalizat cu numele copilului sau cu alte elemente decorative. Alege stilul care se potrivește cel mai bine cu gusturile tale.

Este important să te asiguri că trusoul de botez conține tot ce ai nevoie pentru a-ți îngriji copilul în primele zile și săptămâni de viață. Poți alege să cumperi un trus de botez pregătit sau poți crea propriul tău trus cu obiectele esențiale.

Noi va propunem cateva modele, aici.

Trusoul ar trebuie sa contina: 

*prosop pentru bebelus, poate fie personalizat, sau simplu. 

* crasma – o bucata de panza alba, netivita. In traditia populara, ar trebui sa aiba doi metri. In aceasta panza, vor prinde copilul atunci cand este scos de preot din cristelnita. Tot traditia spune ca din panza de la botez, trebui sa ii faceti bebelusului o camasuta sau un cearceaf pentru patut.

* panglica cu care preotul va lega bebelusul dupa botez. Panglica va fi pusa si a doua zi in cadita.

* o sticluta cu ulei (Sticluta de mir) , pe care preotul il va sfinti. Uleiul, trasformat in mir, va fi folosit si dupa baita de a doua zi. Nasa trebuie sa unga bebelusul foarte bine, pentru a-l feri de boli.

* un prosop si un sapun, pentru preot.

.

Va invitam pe pagina noastra de Facebook pentru a vedea cateva din trusourile personalizate, lucrate cu drag, pana acum. 

Lasă un răspuns